Antiek zilver verkopen? Een zilveren bestek verkopen?


Geen goud maar zilver! Antiek RODIN is uw betrouwbare schatter-aankoper van uw zilveren objecten en zilverwerk.


Wij hebben een uitgebreide expertise opgebouwd in het schatten van massief zilveren objecten en zilverwerk.
Eerst en vooral kijken we naar het zilvergehalte, dan de keurmerken en vervolgens de conditie.

Bent u in het best van een massief zilveren bestek? Een zilveren thee-en of koffieservies met dienblad? Of misschien oude zilveren munten?

Doe een beroep op onze expert voor een gratis schatting. Wij kunnen u zeker en vast meer vertellen over de oorsprong en de waarde van uw familiezilver.

Jammergenoeg verzilverd? Ook verzilverde objecten kunnen ons interesseren. Het kost u enkel een mail met foto.

In het bijzonder kopen wij steeds aan: volledige bestekkoffers van Christofle en Wiskemann!

Ook met de schatting en aankoop van uw andere antieke familiestukken helpen wij u graag verder. U wilt de waarde kennen van een oude antieke chinese vaas? De prijs van een bronzen beeld? Een expertise van een antiek meubel? Wij zijn uw taxateur van antiek aan huis!

Wij kopen uw zilveren bestek! Bent u in het bezit van een oud zilveren bestek? Bent u het beu deze elke keer met de hand te poetsen? (Een zilveren bestek mag u nooit wassen in de vaatwasser!). Contacteer ons dan. Wij betalen er een hoge prijs voor naargelang het zilvergehalte!Vraag vandaag nog naar de waarde van uw zilveren bestek


Vraag vandaag nog een gratis schatting aan van uw zilveren bestek.

Uw zilveren bestek verkopen
  • Wij betalen een hoge prijs voor uw bestek
  • Gratis waardeschatting van uw bestek
  • Afhaling aan huis

Hoe herken je massief en echt zilver?

  1. Stempels en markeringen: Echt zilveren voorwerpen hebben meestal stempels of markeringen die aangeven dat ze van zilver zijn gemaakt. Kijk naar de zilvermerken zoals "925" of "Sterling" die op zilveren sieraden, bestek of andere voorwerpen kunnen worden gestempeld. Deze markeringen geven aan dat het voorwerp 92,5% puur zilver bevat, wat de standaard is voor sterlingzilver.

  2. Gewicht: Zilver is een vrij zwaar metaal in vergelijking met andere materialen. Als een voorwerp dat eruitziet als zilver erg licht aanvoelt, kan dit een teken zijn dat het niet massief zilver is. Massief zilver zal meestal een aanzienlijk gewicht hebben.

  3. Magnetische reactie: Zilver is niet-magnetisch, dus als je een magneet tegen het voorwerp houdt en het reageert niet, is de kans groter dat het massief zilver is. Wees echter voorzichtig, want soms kunnen zilveren voorwerpen worden gecoat met een magnetisch metaal om ze aantrekkelijker te maken voor kopers.

  4. Tarnish (aanslag): Zilver heeft de neiging om na verloop van tijd te oxideren en een donkere aanslag te vormen, die bekend staat als "tarnish". Als het voorwerp dat je onderzoekt een aanslag heeft, is de kans groter dat het massief zilver is. Andere materialen, zoals nikkel of messing, hebben meestal geen aanslag.

  5. Professional raadplegen: Als je nog steeds twijfelt over de echtheid van een zilveren voorwerp, kun je een professionele juwelier of zilverexpert raadplegen. Zij hebben de expertise en hulpmiddelen om de authenticiteit van het zilver te beoordelen.

Het is belangrijk op te merken dat deze methoden enigszins betrouwbaar kunnen zijn, maar geen absolute garantie bieden. Als je een waardevol stuk zilver bezit, kan het raadplegen van een professional zoals ons de beste aanpak zijn om de echtheid te bevestigen. Bel of mail ons voor schatting en verkoop van uw massief zilver.