Welke gouden Belgische munten zijn waardevol?


Tot aan het begin van de eerste Wereldoorlog werd Belgisch muntgeld in goud gelegen. Het belangrijkste stuk is zonder twijfel de gouden 20 frank met beeltenis van Leopold I, Leopold II en Albert I. Vooral tijdens het bewind van Leopold II zijn er miljoenen stuks van deze gouden munt geslegen.Er zijn ook varianten gekend in 10 frank, 40 frank en 100 frank. Deze gouden munten zijn bijzonder zeldzaam en waardevol!
Na 1914 verdween goud als edelmetaal uit het Belgisch muntgeld. Er werd (verarmd) zilver gebruikt of legeringen van koper en nikkel.

Gouden munten en penningen komen terug als belegging!


Vanaf de jaren 1970 toen de Amerikaanse president Nixon de zogenaamde "goudstandaard" afschafte en de vaste goudprijs veranderde in een dagelijks te volgen marktprijs, werd goud opeens terug populair als belegging. De hoge inflatie en de bijhorende oliecrisis droeg hier uiteraard toe bij.Centrale banken sloegen opnieuw penningen en medailles in goud en zilver die ze dan aan het particuliere publiek verkochten. In België zijn vooral de penningen van Boudewijn bekend uit 1976, de penning van het Rubensjaar 1977 en diverse andere gouden penningen (bv. voor Brussel).
Later vinden we vooral de gouden ecu-munten terug in verzamelingen. Deze gouden penningen zijn de voorloper van de eigenlijk euromunten. Ze komen er in 10-20-25-50-100 ecu. Er zijn diverse jaartallen, uitgiftes en sets.
We kunnen niet alle gouden penningen opsommen die werden uitgegeven. Er zijn ook veel populaire private uitgiftes geweest zoals bv. de gouden en zilveren postzegels van de Franklin munt, de werken van Rubens in zilver,...
Vaak werden ze uitgebracht naar aan leiding van een evenement, feest of herdenking. De gouden en zilveren munten voor de Olympische Spelen zijn daar ook een goed voorbeeld van.
Uw gouden penningen of medailles laten schatten of verkopen? Neem met ons contact op!

Ontdek de Waarde van Uw Verborgen Schatten: Verkoop Uw Oude Gouden Munten aan Ons!


Heeft u oude gouden munten verstopt in laden, kluisjes of zelfs oude erfstukken waarvan u niet zeker weet wat ze waard zijn? Wel, het is tijd om die verborgen schatten te ontdekken en te profiteren van hun waarde! Als opkoper van gouden munten bieden wij een unieke kans om oude munten om te zetten in direct contant geld. Hier zijn redenen waarom u vandaag nog met ons zou moeten praten:

1. Waardeherkenning

Ons team van experts begrijpt de ware waarde van gouden munten, ongeacht hun leeftijd of herkomst. Of het nu gaat om antieke munten, erfstukken, of zelfs moderne gouden exemplaren, wij herkennen de intrinsieke waarde en bieden u een eerlijke prijs.

2. Eenvoudig en Transparant Proces

Verkopen aan ons is een eenvoudig en transparant proces. Geen verborgen kosten, geen ingewikkelde procedures. Breng uw gouden munten naar ons toe, laat onze experts een gratis evaluatie uitvoeren, en ontvang direct een aanbod. Het is zo eenvoudig als dat!

3. Directe Uitbetaling

Waarom wachten als u direct contant geld kunt ontvangen? Wij begrijpen dat snelheid van essentieel belang kan zijn, en daarom bieden wij directe uitbetalingen na een succesvolle transactie. Geen lange wachttijden of ingewikkelde betalingsprocessen.

4. Bescherming van Uw Belangen

Wij begrijpen het belang van vertrouwen en transparantie bij het verkopen van uw kostbare bezittingen. Daarom verbinden wij ons tot het beschermen van uw belangen en bieden wij een betrouwbare service die gebaseerd is op integriteit en eerlijkheid.

5. Marktconforme Prijzen

Onze prijzen zijn marktconform en gebaseerd op de actuele goudkoersen. Wij streven ernaar om u de best mogelijke prijs te bieden voor uw gouden munten, zodat u optimaal kunt profiteren van de waarde van uw bezittingen.

6. Milieubewustheid

Door uw oude gouden munten te verkopen, draagt u indirect bij aan milieubewustheid. Goudrecycling is een duurzame praktijk die de noodzaak van mijnbouw vermindert en bijdraagt aan een gezondere planeet.

Neem Contact Met Ons Op!

Waar wacht u nog op? Breng uw oude gouden munten naar ons toe en ontdek de verborgen waarde ervan. Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te verwelkomen, uw munten te evalueren en u een eerlijk aanbod te doen. Verander vandaag nog uw oude gouden munten in contant geld en laat ons u helpen bij het ontgrendelen van de waarde van uw erfgoed!