Hoe herken je echte chinese vazen?

Het herkennen van echte authentieke chinese vazen is geen makkelijke opdracht. Zo is er veel namaak en reproductie op de markt en zijn er veel vazen die weinig tot geen waarde hebben.Ook de stempel of het ontbreken ervan is niet altijd belangrijk. Zo zijn er veel oude vazen uit de 17de/20ste eeuw die geen stempel of merkteken hebben maar wel helemaal authentiek zijn. En bijgevolg best wel eens flinke waarde kunnen hebben!

Belangrijkste factor: handgeschilderd

De belangrijkste factor voor authentiek chinees porselein is zonder twijfel het feit of het stuk al dan niet handgeschilderd is en zoja of het van fijne kwaliteit is. Andere belangrijke factoren zijn de leeftijd of ouderdom en de conditie. De meeste waardevolle stukken zijn absoluut puntgaaf!

Chinees porselein: heel divers

Iedereen kent natuurlijk de grote chinese vazen vazen in interieurs maar chinees porselein is ontzetten divers. enerzijds zijn er de voorwerpen om mee te pronken, zoals de siervazen. Anderzijds zijn er ook veel objecten gemaakt om dagdagelijks te gebruiken zoals een theepot, schotel of jardiniere.

 
Gratis schatting
Hoge prijzen
In heel Vlaanderen en Nederland