Munten laten taxeren

1 adres voor zilveren en gouden munten

Oude munten zijn geld waard en soms héél veel geld! Toch zeker de betere verzamelingen en zilveren & gouden munten. Een kistje met recent vreemd geld van net voor de Euro-introductie zal vaak weinig tot geen waarde meer hebben.Maar heeft u uit erfenis een collectie zilveren en of gouden munten? Laat uw munten zeker door ons nauwkeurig taxeren. We betalen er steeds een hoge & correcte prijs voor waarbij een meerwaarde op de goudprijs altijd mogelijk is! Neem met ons contact op voor een gratis schatting!

DE referentie in het schatten en aankopen van muntenverzamelingen

In het bezit van een grote of kleine munten -en bankbiljetten verzameling? We kopen uw muntenverzameling steeds voor een hoge en correcte prijs aan. Geef uw muntenverzameling een tweede leven. Ligt het stof te vergaren of in een bankkluis die alleen maar geld kost? Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis en vrijblijvend prijsvoorstel!

Gouden munten verkopen in Oostende, Brugge, Kortrijk, Roeselare, Gent, Aalst, Antwerpen...

Goud, met zijn eeuwige glans en intrinsieke waarde, is al eeuwenlang een populaire keuze voor beleggers die stabiliteit en waardevastheid zoeken. Binnen de wereld van goudbeleggingen spelen gouden beleggingsmunten een prominente rol. Deze munten, geslagen in edelmetaal, combineren esthetiek met een tastbare vorm van waarde. Hieronder werpen we een blik op enkele van de meest courante gouden beleggingsmunten die beleggers wereldwijd aantrekken.

1. American Gold Eagle

De American Gold Eagle, uitgegeven door de United States Mint, is een van de meest erkende gouden beleggingsmunten ter wereld. Deze munt, voor het eerst geslagen in 1986, heeft een zuiverheid van 91,67% (22 karaat). De voorzijde van de munt toont Lady Liberty in volle glorie, terwijl de keerzijde een adelaar in vlucht laat zien, omringd door symbolen van de Verenigde Staten.

2. Canadian Maple Leaf

Canada's bijdrage aan de wereld van gouden beleggingsmunten komt in de vorm van de Canadian Maple Leaf. Uitgegeven door de Royal Canadian Mint, wordt deze munt geroemd om zijn hoge zuiverheid van 99,99% goud. Het ontwerp toont het kenmerkende esdoornblad, het nationale symbool van Canada, op de voorzijde, terwijl de keerzijde het portret van Koningin Elizabeth II toont.

3. South African Krugerrand

De South African Krugerrand, uitgegeven door de South African Mint, was de allereerste moderne gouden beleggingsmunt, geïntroduceerd in 1967. Met een zuiverheid van 91,67%, toont de voorzijde het portret van Paul Kruger, voormalig president van Zuid-Afrika, terwijl de keerzijde een springende springbok laat zien.

4. Austrian Philharmonic

De Austrian Philharmonic, uitgegeven door de Austrian Mint, is een eerbetoon aan het rijke muzikale erfgoed van Oostenrijk. Deze munt, met een zuiverheid van 99,99%, toont de beroemde Gouden Concertzaal van Wenen op de voorzijde, terwijl de keerzijde een ensemble van muziekinstrumenten afbeeldt.

5. Chinese Panda

China's bijdrage aan de wereld van gouden beleggingsmunten komt in de vorm van de Chinese Panda. Uitgegeven door de People's Bank of China, heeft deze munt een zuiverheid van 99,99% goud. Het opvallende kenmerk van de Panda is dat het ontwerp op de keerzijde jaarlijks verandert, waarbij verschillende afbeeldingen van panda's worden getoond.

6. British Britannia

De British Britannia, uitgegeven door de Royal Mint in het Verenigd Koninkrijk, is een symbool van de Britse nationale trots. Met een zuiverheid van 99,99% toont de voorzijde het portret van Koningin Elizabeth II, terwijl de keerzijde de beeltenis van Britannia, het mythische personificatie van Groot-Brittannië, laat zien.

Bij het investeren in gouden beleggingsmunten is het belangrijk om niet alleen naar het esthetische aspect te kijken, maar ook naar de zuiverheid, het gewicht en de reputatie van de uitgevende instantie. Gouden beleggingsmunten bieden beleggers niet alleen een tastbare vorm van rijkdom, maar ook een historisch en cultureel verhaal dat met elk stuk wordt overgedragen. Het is altijd raadzaam om deskundig advies in te winnen en grondig onderzoek te doen voordat men besluit te investeren in deze kostbare metalen schatten.