Schilderij Maurice Wyckaert verkopen?
0470/633457

Maurice Wyckaert (1923-1996) was een Belgische kunstenaar die voornamelijk bekend was om zijn abstracte werken en zijn bijdrage aan de Belgische kunstscene in de jaren 50 en 60. Zijn werk was sterk beïnvloed door de abstracte expressionistische stroming, die destijds opkwam in de Verenigde Staten.

Wyckaert werd geboren in Brussel in 1923 en studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Brussel. Hij begon zijn carrière als kunstenaar in de late jaren 40 en maakte in die tijd voornamelijk figuratieve werken. Na een reis naar de Verenigde Staten in 1955 werd Wyckaert echter sterk beïnvloed door het abstract expressionisme en begon hij zich te richten op abstracte werken.

In de jaren 50 en 60 was Wyckaert een belangrijke figuur in de Belgische kunstwereld en hij nam deel aan vele belangrijke tentoonstellingen, waaronder de beroemde tentoonstelling 'Young Belgian Painters' in 1958. Wyckaert was ook betrokken bij de oprichting van de kunstenaarsgroep 'Art Abstrait' in 1956, die de ontwikkeling van abstracte kunst in België stimuleerde.

Wyckaert's abstracte werken zijn kenmerkend voor zijn gebruik van vormen, lijnen en kleuren om emoties en stemmingen over te brengen. Zijn schilderijen zijn vaak in lagen opgebouwd, waarbij hij verschillende kleuren en texturen over elkaar heen aanbrengt om een diepte en complexiteit te creëren.

Naast zijn werk als kunstenaar was Wyckaert ook een gepassioneerd docent en gaf hij les aan de Academie van Brussel van 1958 tot 1988. Hij was een belangrijke invloed op vele jonge Belgische kunstenaars en wordt nog steeds gezien als een belangrijke figuur in de Belgische kunstgeschiedenis.

In de laatste jaren van zijn leven werd Wyckaert geplaagd door gezondheidsproblemen en overleed hij in 1996 op 73-jarige leeftijd. Zijn werk blijft echter een belangrijk onderdeel van de Belgische kunstgeschiedenis en zijn invloed is nog steeds voelbaar in de hedendaagse kunstwereld.