Schilderijen en werk verkopen van Hubert Malfait (0470/633457)

Hubert Malfait was een Belgische kunstenaar die geboren werd in Gent in 1898 en stierf in 1971. Hij was een schilder, tekenaar en graveur die bekend werd om zijn expressionistische werken.

Malfait begon zijn artistieke carrière als autodidact en werd geïnspireerd door de Vlaamse Primitieven, de Nederlandse expressionisten en de Franse fauvisten. In zijn vroege werken, die voornamelijk landschappen en stadsgezichten omvatten, gebruikte hij opvallende kleuren en sterke penseelstreken om de emoties van de natuur en de stedelijke omgeving te communiceren.

In de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw, toen hij in Parijs verbleef, begon Malfait zich te richten op de menselijke figuur en ontwikkelde hij zijn kenmerkende expressionistische stijl. Zijn werken in deze periode werden gekenmerkt door vervormde figuren en emotionele expressie, met een nadruk op de menselijke psyche en het menselijke lijden.

Na zijn terugkeer naar België in 1935 richtte Malfait zich op de thema's religie en dood, met name in zijn grafische werken. Zijn houtsneden en gravures waren vaak donker en angstaanjagend, en toonden de schaduwzijden van het menselijk bestaan.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen België bezet werd door Nazi-Duitsland, sloot Malfait zich aan bij het verzet en maakte hij propagandamateriaal en valse documenten. Na de oorlog richtte hij zich opnieuw op zijn artistieke werk en zijn werken uit deze periode waren vaak optimistischer en kleurrijker dan zijn eerdere werken.

Malfait ontving talloze prijzen en onderscheidingen tijdens zijn carrière, waaronder de Prix de Rome in 1926. Zijn werken zijn te vinden in tal van musea en privécollecties over de hele wereld.

Hubert Malfait wordt beschouwd als een van de belangrijkste kunstenaars van het Vlaams expressionisme en zijn werken hebben een blijvende invloed gehad op de Belgische kunstwereld. Zijn unieke stijl en focus op de menselijke psyche hebben zijn werken een tijdloze kwaliteit gegeven en zijn nog steeds relevant voor moderne kunstenaars en kunstliefhebbers.