Uw schilderij(en) laten schatten en verkopen: Antiek RODIN

Uw oude schilderijen laten schatten en taxeren? 

Kunst & Antiek-handel RODIN heeft een reputatie opgebouwd in de expertise en aankoop van antieke en moderne schilderijen.


Portretten, landschappen en genretaferelen blijven een vaste waarde, ook al zijn ze wat uit de mode geraakt.
Wij zijn nog altijd op zoek naar goede kwaliteit schilderijen van Belgische, Nederlandse en Franse schilders uit de 17de-20ste eeuw.Daarnaast kopen we ook moderne en abstracte werken aan uit de periode 1930-1980.
Met lithos, etsen, affiches en drukken van bekendere kunstenaars kan u bij ons ook altijd terecht.Hoe te werk gaan om uw schilderij te laten schatten

Stuur ons een goede, niet onder-of bovenbelichtte foto van het werk. Stuur ook zoveel info zelf mee als u zelf weet. Indien uw werk(en) in aanmerking voor ons komen en geschikt zijn nemen wij zelf met u contact.
U kan ons de foto's toesturen via email of WhatsApp (0470/633.457).
Voor vragen of een afspraak aan huis: bel ons gerust op!

Schilderij verkopen?

Hoge prijs voor oude schilderijen

Bij Antiek RODIN kan u steeds terecht voor de schatting en verkoop van oude schilderijen, litho's, etsen, prenten en affiches van alle nationale en internationale kunstenaars en artiesten. We kopen liefsten werken van de meer bekendere kunstenaars. Enkele voorbeelden: Emile Claus, Jan Verhas, Franz Verhas, Jean Gouweloos, Alfred Stevens, Jos Albert, Jean Brusselmans, Rik Wouters, Fernand Toussaint, Charles Bisschops, Emile Baes, Anto Carte, Ferdinand De Braekeleer, Edward Portielje, Leon Brunin, César De Cock, Felix Cogen, Henri Cassiers, Joseph Coomans, Felix De Boeck,...

Schilder in de kijker: Maurice Wyckaert
Heeft u schilderijen van Maurice Wyckaert te koop? Bel ons op: 0470/633457

De Genialiteit van Kleur en Vorm: Een Verkenning van de Schilderijen van Maurice Wyckaert"

Maurice Wyckaert, een meester in het gebruik van kleur en vorm, heeft met zijn schilderijen een blijvende indruk achtergelaten op de wereld van de moderne kunst. Zijn werken, doordrenkt van levendige energie en expressie, zijn een viering van de abstracte kunst en een bron van inspiratie voor generaties kunstenaars. In dit artikel duiken we dieper in op de schilderijen van Maurice Wyckaert, verkennen we zijn unieke stijl en artistieke visie, en onthullen we de betekenis achter zijn kleurrijke composities.

Een Leven Gewijd aan Kunst

Geboren in Brussel in 1923, begon Maurice Wyckaert al op jonge leeftijd zijn artistieke reis. Na zijn studies aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Brussel, begon hij zijn carrière als schilder en ontwikkelde hij al snel zijn eigen herkenbare stijl. Gedurende zijn leven reisde hij uitgebreid door Europa en werd hij beïnvloed door verschillende artistieke stromingen, maar behield hij altijd zijn eigen unieke stem.

Abstractie en Expressie

De schilderijen van Maurice Wyckaert worden gekenmerkt door een explosie van kleur en vorm, waarbij abstracte composities tot leven komen op het doek. Zijn gebruik van levendige tinten en krachtige lijnen creëert een gevoel van beweging en energie, waardoor zijn werken een dynamisch en expressief karakter krijgen. Elk schilderij lijkt een raadselachtige wereld te openbaren, waarin de kijker wordt uitgenodigd om te dwalen en te verkennen.

Verkenning van de Menselijke Psyche

Wyckaert's schilderijen gaan vaak verder dan alleen visuele esthetiek; ze bieden ook een inzicht in de menselijke psyche en emotie. Zijn abstracte composities lijken te resoneren met gevoelens van vreugde, verdriet, verwondering en hoop, waardoor ze een diepgaande emotionele impact hebben op de kijker. Door zijn gebruik van kleur en vorm slaagt Wyckaert erin om complexe menselijke ervaringen uit te drukken en universele thema's aan te snijden.

Een Erfenis van Creativiteit

Maurice Wyckaert's nalatenschap als kunstenaar is er een van creativiteit, originaliteit en durf. Zijn schilderijen hebben talloze bewonderaars over de hele wereld geïnspireerd en blijven een bron van verwondering en bewondering voor liefhebbers van moderne kunst. Zijn vermogen om de grenzen van kleur en vorm te verkennen en een diepe emotionele resonantie te creëren, plaatst hem stevig in de canon van grote kunstenaars van de 20e eeuw.

Conclusie

Maurice Wyckaert's schilderijen zijn meer dan alleen visuele meesterwerken; ze zijn een weerspiegeling van zijn passie, creativiteit en diepgaand begrip van de menselijke ervaring. Zijn gebruik van kleur en vorm spreekt tot de verbeelding en nodigt uit tot een reis door een wereld van abstracte schoonheid en emotionele diepte. Als kunstenaar heeft Wyckaert een onschatbare bijdrage geleverd aan de moderne kunstgeschiedenis en zijn invloed zal nog vele generaties voortleven.