Stempels op chinese vazen

Stempels, merktekens of chinese karakters op chinees porselein geven vaak een aanwijzing uit welke periode het stuk te dateren valt. En soms ook een aanwijzing naar de artiest of kunstenaar die de vaas schilderde.

Ook porselein zonder stempel is waardevol

Ook authentieke vazen zijn soms niet gemerkt

Heel veel Chinees porselein is niet gemerkt. Er staat dan ook vaak geen merkteken of stempel onderaan of achteraan het stuk. Deze vazen kunnen dan ook helemaal authentiek en waardevol zijn. De stempel heeft geen uitsluitsel over de authenticiteit. Maak vandaag nog een afspraak om uw chinese en Japanse vazen door ons te laten nakijken!

In de kijker

Galerie Stampaert en Chinese vazen

Een belangrijke antiquair en handelaar in Chinees porselein in de jaren 1960-1980 was de "Galerie Stampaert" uit Gent. Zij importeerden massaal Chinees porselein (vazen, theegoed, borden, schotels, beelden, meubels,...) uit China naar België om dan hier lokaal te gaan verkoop via verkoopzalen.Het overgrote deel van dergelijk Chinees porselein was authentiek, 18de, 19de eeuws maar ook vaak begin 20ste eeuw. Vaak is dit porselein vergezeld van van een "bewijs van oorsprong" of echtheidscertificaat. Wij zijn steeds koper van alle Chinese vazen, porselein en antiek gekocht bij "Galerie Stampaert". Neem met ons contact op!