Zilveren bestek waarde

Wat is de waarde van een zilveren bestek en hoe een zilveren bestek verkopen

Bij ons bent u aan het juiste adres voor de verkoop van een oud zilveren bestek. Een massief zilveren bestek is vaak gemerkt met merktekens of stempels. Dergelijke bestekken zijn niet langer in de mode of praktisch bruikbaar (ze moeten steeds met hand afgewassen worden of worden snel vies/zwart).

Wilt u uw zilveren bestek laten schatten? Wij kopen alle antieke zilveren bestekken aan een hoge prijs aan.

Ook verzilverde bestekken van oa. Christofle, Wiskemann (enkel volledige bestekken met koffer) en verzamelingen oude munten komen in aanmerking.

Contacteer ons!
Ook voor verkoop van uw ander antiek bent u bij ons aan het juiste adres! Chinese vazen en porselein bijvoorbeeld, is onze specialiteit!


Verkoop uw zilverwerk en zilveren voorwerpen aan een hoge prijs!

Antiek zilver verkopen

Van een zilveren bestek tot een oude muntenverzameling of een koffieservies in zilver. Wij kopen al uw zilverwerk en zilveren voorwerpen aan hoge prijs en betalen steeds meer dan de metaalwaarde voor antieke zilveren objecten!Wij kopen alle landen en stijlen maar vooral objecten van Belgische, Franse, Duitse of Russische makelij!

Hoe echt zilver herkennen?

Heeft u nu "echt" zilver thuis staan of betreft het toch verzilverd materiaal? Misschien maakt het in gebruik niet veel uit, met een verzilverd bestek kan u evengoed een mooie tafel dekken maar in waarde is er vaak toch een heel groot verschil. Over massief zilver spreken we meestal bij gehaltes tot 80% zilver. Deze stukken zijn vaak gemerkt 800, 835, 900, 925 of met namen zoals "sterling". Bekende Belgische en Franse merken zijn bijvoorbeeld Delheid of Wolfers. Soms werden ook enkel "meester merktekens" gebruikt. Dit zien we vaker bij de oudere 17de, 18de of vroeg 19de eeuwse stukken. Als expert in antiek zilver kunnen we steeds het kaf van het koren scheiden. We waarderen uw zilveren objecten steeds correct naar waarde. Neem met ons contact op voor een gratis schatting! (0470/633.457)

Correcte zilverkeuren en merktekens

Antiek zilver is vaak driemaal gemerkt. Men kan er het gehalte, het jaartal van productie en de maker op aflezen. Hier ziet u een mooi gestempeld voorbeeld van antiek zilverwerk.

Chinese vazen verkopen

In de kijker: de beste prijs voor uw Chinese vazen en Chinees porselein

RODIN is de expert in Vlaanderen voor de aankoop van authentieke Chinese vazen en Chinees porselein. U erfde een stel oude Chinese vazen? een collectie Chinese borden of schotels? Neem met ons contact voor een gratis waardebepaling aan huis!

Ontdek wat we allemaal aankopen van antiek!

Zilveren munten van 50, 100, 250 en 500 frank? Waarde en prijs

We kopen steeds uw oude zilveren Belgische en Wereld-munten op aan een hoge en correcte prijs. Hierbij zijn de meeste courante de stukken van 50, 100, 250 en 500 frank. Heeft u een dergelijke verzameling van oude zilveren munten te koop? Neem dan met ons contact op voor een gratis en vrijblijvende schatting

Een Glansrijk Erfgoed: Het Bestek van Christofle

Wij kopen uw Christofle bestek! 0470/633457

Christofle, een naam synoniem met elegantie, vakmanschap en prestige, heeft zich al meer dan twee eeuwen gevestigd als een van 's werelds meest vooraanstaande fabrikanten van bestek en tafelzilver. Met een erfenis die teruggaat tot de vroege 19e eeuw, heeft dit Franse merk een blijvende indruk achtergelaten in de wereld van luxe huishoudelijke artikelen. In dit artikel duiken we dieper in op het bestek van Christofle, verkennen we zijn geschiedenis, kenmerken en voortdurende aantrekkingskracht voor fijnproevers en liefhebbers van elegantie.

Een Glansrijke Geschiedenis

Christofle werd opgericht in 1830 door Charles Christofle, een begaafde edelsmid en zilversmid in Parijs. Het merk werd al snel een favoriet aan het keizerlijk hof van Napoleon III en kreeg al snel erkenning voor zijn verfijnde vakmanschap en innovatieve ontwerpen. In de loop der jaren heeft Christofle vele belangrijke momenten in de geschiedenis gekenmerkt, van de extravagante banketten van de Belle Époque tot de moderne haute cuisine van vandaag.

Vakmanschap en Kwaliteit

Wat het bestek van Christofle onderscheidt, is niet alleen zijn esthetische aantrekkingskracht, maar ook de onberispelijke kwaliteit van zijn vakmanschap. Elk stuk bestek wordt vervaardigd met behulp van traditionele technieken die zijn doorgegeven van generatie op generatie. Het gebruik van hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal en zilver zorgt ervoor dat elk stuk duurzaamheid en glans behoudt, zelfs na jarenlang gebruik.

Iconische Ontwerpen

Het bestek van Christofle staat bekend om zijn tijdloze elegantie en verfijnde ontwerpen. Van klassieke en ingetogen stijlen tot gedurfde en eigentijdse creaties, er is een breed scala aan keuzes om aan de diverse smaken en voorkeuren van klanten te voldoen. Iconische collecties zoals "Albi," "Malmaison," en "Marly" belichamen de geest van het merk en blijven geliefd bij verzamelaars en liefhebbers van elegantie over de hele wereld.

Een Symbool van Prestige

Vandaag de dag wordt het bestek van Christofle beschouwd als een symbool van prestige en verfijning. Zijn aanwezigheid op de tafels van 's werelds meest vooraanstaande restaurants, hotels en huizen getuigt van zijn voortdurende relevantie en tijdloze aantrekkingskracht. Voor velen vertegenwoordigt het bezit van Christofle-bestek niet alleen een investering in kwaliteit en vakmanschap, maar ook een viering van elegantie en levensgenot.

Conclusie

Het bestek van Christofle blijft een schitterend voorbeeld van tijdloze schoonheid, vakmanschap en prestige. Met zijn rijke geschiedenis, onberispelijke kwaliteit en iconische ontwerpen heeft dit Franse merk een blijvende indruk achtergelaten in de wereld van luxe tafelzilver. Of het nu gaat om een chique dinerfeest of een intieme familiebijeenkomst, het bestek van Christofle voegt een vleugje elegantie toe aan elke gelegenheid en blijft een geliefde keuze voor fijnproevers en liefhebbers van verfijning over de hele wereld.