Antiek verkopen online? Makkelijk, snel en aan een hoge prijs!

Bent u in het bezit van antiek? Wij kopen alle kwaliteitsantiek aan een hoge prijs aan. Denk hierbij in eerste instantie aan kwalitatieve bronzen en marmeren beelden, oude schilderijen, chinese vazen en Frans & Duits porselein, oude klokken en schouwgarnituren. Maar evengoed oude meubels alsook complete inboedels.

Antiek te koop? Wij kopen uw antiek van
De Panne tot Maaseik

Steeds een hoge prijs voor uw antiek

Als ervaren en betrouwbare opkoper antiek zijn wij uw ideale partner voor de verkoop van uw antieke stukken. Naast een gratis en vrijblijvende schatting kan u steeds rekenen op een hoge & correcte prijs. Wij zijn steeds op zoek naar kwalitatieve stukken en zijn de referentie in gans Vlaanderen voor de aankoop van antiek bij particulieren. Neem vandaag nog met ons contact op!

Gezocht: werk van Pierre Alechinsky

Pierre Alechinsky is een Belgische kunstenaar die internationaal bekendheid heeft verworven om zijn expressieve en kleurrijke schilderijen en tekeningen. Hij werd geboren op 19 oktober 1927 in Brussel en groeide op in een artistieke omgeving. Zijn vader was een kunstenaar en zijn moeder was een muzikante. Alechinsky begon al op jonge leeftijd tekenlessen te volgen en ontwikkelde snel zijn talent.

Na zijn studie aan de École Nationale Supérieure d'Architecture et des Arts Décoratifs in Brussel begon Alechinsky zijn carrière als schilder en graficus. In de jaren 50 was hij een van de oprichters van de avant-garde groep CoBrA (Copenhagen, Brussel, Amsterdam), die bekend stond om hun spontane en experimentele kunst. Alechinsky's werk uit die periode is vaak chaotisch en kleurrijk, met organische vormen en surrealistische elementen.

In de jaren 60 en 70 begon Alechinsky te experimenteren met verschillende technieken, waaronder de Chinese kalligrafie. Hij raakte gefascineerd door de manier waarop Chinese kalligrafie zowel abstract als expressief kan zijn. Hij begon ook te werken met gemengde media en creëerde kunstwerken die collage, verf en tekening combineerden.

Een ander belangrijk aspect van Alechinsky's werk is zijn interesse in de natuur en de menselijke psyche. Zijn kunstwerken tonen vaak organische vormen en dieren, die hij beschouwt als symbolen van het leven en de natuur. Hij gebruikt ook vaak menselijke figuren, soms vervormd of opgesplitst in fragmenten, om de complexiteit van de menselijke ervaring uit te drukken.

In de jaren 80 en 90 bleef Alechinsky actief als kunstenaar en exposeerde hij zijn werk over de hele wereld. Hij ontving talrijke prijzen en onderscheidingen, waaronder de Wolfprijs in de kunsten in 1987. In 1994 werd hij benoemd tot Commandeur de l'Ordre des Arts et des Lettres door de Franse regering.

Tegenwoordig is Alechinsky in de negentig en blijft hij actief als kunstenaar. Zijn werk is te zien in musea en galerijen over de hele wereld, waaronder het Centre Georges Pompidou in Parijs, het Museum of Modern Art in New York en het Stedelijk Museum in Amsterdam.

In het werk van Pierre Alechinsky zie je een kunstenaar die voortdurend op zoek is naar nieuwe technieken en manieren om zich uit te drukken. Zijn werk is expressief, kleurrijk en vol symboliek en nodigt de toeschouwer uit om te reflecteren op de menselijke ervaring en de complexiteit van het leven.