Uw oude schilderijen laten schatten en verkopen? Dat doet u bij Antiek RODIN, expert in antiek!


U kan bij ons terecht voor de schatting en verkoop van oude schilderijen, antieke iconen,  moderne kunst, gravures, prenten, etsen en gesigneerde litho's.


Welke schilders of kunstenaars?
U kan bij ons terecht voor de schatting van allerhande kunstenaars, periodes en kunstvormen; specifieke interesse evenwel in de Belgische school en klassieke schilderijen van de Europese school (17de/20ste eeuw).

Ook modern en abstract

Moderne werken vanaf de jaren 1950? Ook hiermee kan u bij ons aankloppen!

Gratis schatting van uw oude schilderijen door onze expert via mail of aan huis

U kan bij ons natuurlijk ook terecht voor de verkoop van uw andere antiek.


Oude meesters verkopen?

In het bezit van een originele "oude meester"? Hieronder verstaan we kort gezegd een werk uit de 16de, 17de of 18de eeuw van de Vlaamse, Hollandse of Italiaanse School. Typisch en kenmerkend zijn de religieuze onderwerpen en thema's.U wilt een oude meester laten schatten of verkopen? Neem met ons contact op!

Schilderijen verkopen?

Klassieke portretten

16de-19de eeuw

De portretkunst is eeuwenoud. Uit de 16de en 17de eeuw kennen we de Oude Meesters uit de Vlaamse en Hollandse School. In de 18de en 19de eeuw kennen we een revival van portretten. De betere burgerij liet zich maar al te graag portretteren door een al dan niet bekende schilder

Stadszichten

17de - 20ste eeuw

Stads en dorpszichten zijn van alle tijden. Het zijn vaak prachtige en accurate momentopnames van een lang vervlogen tijd en bieden ons een unieke inzicht van hoe een dorp of stad er vroeger uitzag. De fotografiekunst rond het eind van de 19de eeuw veranderde dit. 

 
Landscappen en stillevens

17de - 20ste eeuw

Landschappen en stillevens werden al vroeg geschilderd. Het is een goede manier voor een schilder om zijn techniek te verfijnen. Hij heeft weinig nodig en heeft alle tijd om zijn onderwerp aandachtig in beeld te brengen. Ook in de 19de eeuw werden in de Belgische en Hollandse School heel wat landschappen geschilderd.

Dieren

19de eeuw

De Romantische klassieke school uit de 19de eeuw schilderde maar al te graag liefelijke scènes van het platteland. Schilderijen met schapen, koeien, geiten, kippen,...zijn uit die periode maar al te bekend. Bekende Belgische schilders zien hiervan oa. Schouten, Verwee,...

Hoe herken je een Oude Meester?


Er zijn verschillende kenmerken waaraan je een schilderij van een oude meester kunt herkennen. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

  1. Stijl: Oude meesterschilders hebben vaak een unieke stijl die kenmerkend is voor hun werk. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op hun gebruik van kleur, licht en schaduw, of compositie.

  2. Onderwerp: Oude meesters hebben vaak bepaalde onderwerpen die ze vaker schilderden, zoals religieuze taferelen, portretten of landschappen.

  3. Techniek: Oude meesters waren vaak zeer bedreven in het gebruik van verschillende schildertechnieken, zoals glacis, impasto en sfumato. Dit kan resulteren in een zeer gedetailleerde en realistische weergave van het onderwerp.

  4. Signatuur: Veel oude meesters signeerden hun schilderijen met hun naam of initialen, vaak in een bepaalde stijl of op een specifieke plek op het schilderij.

  5. Datering: Als het schilderij een duidelijke datering heeft en het is gemaakt tijdens de periode waarin de oude meester actief was, kan dit een aanwijzing zijn dat het om een werk van die meester gaat.

  6. Herkomst: Als het schilderij afkomstig is uit een gerenommeerde collectie, veilinghuis of museum, kan dit een aanwijzing zijn dat het om een werk van een oude meester gaat.

  7. Expertise: Voor een definitieve beoordeling van een schilderij als een werk van een oude meester, is vaak de expertise van een gekwalificeerde kunsthistoricus of conservator nodig.