Chinese vazen verkopen? Contacteer ons vandaag nog!

Hoge prijzen voor alle Chinees porselein!

Wij zijn gespecialiseerd in de schatting en aankoop van alle Chinees porselein. Dit gaat van 17de/18de eeuws export-porselein of blauwwit Kangxi porselein tot de typische 19de en 20eeuwse vazen die massaal werden verkocht in de jaren 1970-1980 op veilingen en verkoopzalen (Galerie Stampaert bijvoorbeeld).Bent u in het bezit van een antieke Chinese vaas. Een vaas met of zonder stempel? Neem met ons contact op voor een gratis waarde bepaling en verkoop.

Chinese vaas verkopen? Bel ons op: 0470/633457

Stempels op Chinees porselein

Een vaak gehoorde misvatting is dat enkel Chinese vazen met een stempel authentiek en waardevol zijn. Helaas is dat fout. Heel wat authentieke en waardevolle vazen zijn niet gestempeld. Zo is 17de en 18de eeuws porselein meestal niet gestempeld. Ook 19de en 20eeuwse vazen zijn dat vaak ook niet. Desondanks kunnen dergelijke vazen en porselein een flinke waarde vertegenwoordigen. Meer weten over uw porselein met of zonder stempel? Neem met ons contact op!

Chinese penseelpotten

Chinees porselein komt er in allerlei vormen. Penseelpotten zijn typische voorbeelden van Chinees porselein die als gebruiksvoorwerp werd vervaardigd.

Chinese cloisonné vazen

Chinese cloisonné is de techniek van emaille beschildering op koper. Het bestaat al eeuwenlang. Toch zijn de meeste vazen die we hier terugvinden te dateren rond 1960. De oudere cloisonné vazen tonen meer verwering. Dit soort vazen komt vaak voor in koppels. De onderkant is meestal niet gemerkt.

Chinese vazen in blauwwit

Chinese vazen in blauwwit zijn vaak uit de Kangxi periode (17de-18de eeuw). Maar er werden ook heel wat vazen in de 19de en 20ste eeuw geproduceerd in Kangxi-stijl. Daarnaast zijn ook Celadon vazen uit de 19de eeuw vaak blauwwit gedecoreerd. Vazen kunnen ongemerkt zijn of voorzien van blauwe Chinese karaktertekens. Een dubbele blauwe cirkel werd ook vaak aangebracht.

Gemberpotten, dekselvazen en potiches

Typische Chinese gemberpot of voorraadpot uit de 19de en 20ste eeuw. Ongemerkt onderaan.

Famille Rose vazen uit de 19de eeuw

Typische grote Chinese siervazen uit de 19de eeuw met decors van het keizerlijk hof of scènes uit het alledaagse Chinese leven. Vaak zijn er aan de zijkanten tempelleeuwen te zien. Koppels vazen kunnen bijzonder duur zijn. Dit soort vazen heeft geen stempel onderaan.

Vazen kalligrafie en Chinese tekens

Dit soort typische vazen werden massaal geïmporteerd uit China en verkocht hier in Vlaanderen in verkoopzalen. De waarde hangt af van het decor en of het een koppel betreft. Dit soort vazen heeft geen stempel of merkteken onderaan.

Chinese vazen verkopen

Een gratis prijs en waardebepaling van uw antieke Chinese vaas en of ander Chinees porselein kan snel en makkelijk.

 
Email of WhatsApp ons: komt uw item in aanmerking voor onze gratis prijs en waardebepaling dan hoort u meteen van ons terug
Bel ons op voor een afspraak aan huis of het schatten van grotere collecties
Een Chinese vaas verkopen in Hasselt of in Kortrijk? We zijn actief in heel Vlaanderen