Het adres voor Chinese vazen en Chinees porselein

Chinese vazen verkopen?

Wij zijn gespecialiseerd in de schatting en aankoop van authentiek Chinees porselein. In het bezit van een collectie Chinees porselein? Neem met ons vrijblijvend contact op per mail, telefoon of WhatsApp. Op onze website kan u verder veel gratis artikels nalezen over de verschillende vormen Chinees porselein.

De variatie aan Chinees porselein

Hoe herken je authentiek Chinees porselein?

Al eeuwenlang is Chinees porselein gegeerd omwille van de fijnheid en diversiteit. Het is een excellent verzamelgebied. Er is immers voor ieder wat wils. De verscheidenheid is groot. En eveneens belangrijk, het heeft ook een functie en dient vaak niet alleen voor de sier.Hieronder een kleine selectie van vaak voorkomend Chinees porselein
Linksboven:
Een Chinees "Kanton" bord in Famille Rose met een decor van figuren. Uitsluitend bestemd voor de Europese markt. Dit bord is ongemerkt en dateert uit de 19de eeuw. Vaak maken ze deel uit van een veel groter servies.
Middenboven:
Een Chinese "Celadon" vaas in blauwwit met een decor van "antiquiteiten". Dit soort vazen is erg wijdverspreid. Ze dateren meestal rond 1880-1920. De vorm van de oren kan verschillen alsook de decors (pauw, bloemen, figuren, ...) Deze vazen zijn meestal ongemerkt.
Rechtsboven:
Een Chinese theepot in "Famille Rose" gedecoreerd met figuren en wijzen. Te dateren ca. 1860. Dit soort theegoed is echt gebruiksgoed en was ontzetten populair in de 19de eeuw. Dit soort porselein kan gemerkt zijn (Tongzhi of Guangxu), wat de waarde erg kan verhogen.
Linksonder:
Een Chinese "Famille Rose" dekselvaas met een decor van "negen perziken". Dit is een heel erg gezocht decor omdat het in de Chinese cultuur staat voor onsterfelijkheid & geluk. Vazen of ander porselein met een dergelijke voorstelling kunnen dus bijzonder waardevol zijn. Deze vaas dateert uit ca. 1900 en is ongemerkt.
Middenonder:
Een grote Chinese "Famille Rose" vaas gedecoreerd met figuren, keizerlijke & gevecht scènes. Deze typische 19de eeuw vaas is altijd origineel geproduceerd als koppel of paar. Hierbij kijken de decoraties in spiegelbeeld naar elkaar. De decoraties en kleuren zijn heel divers. Men ziet er vaak scènes uit het dagelijkse Chinese leven op of decoraties die verwijzen naar het keizerlijk Chinees hof.
Rechtsonder:
Een typische Chinese vaas uit de jaren 1950-1970. Dit soort vazen is erg in trek omwille van de fijnheid van de beschildering. Ze zijn vaak gestempeld met een rood of blauw vierkant merkteken. Ook deze vazen zijn initieel vervaardigd als koppel. De decors variëren ook hier van figuren tot mythische wezens, etc...
->Een Chinese vaas laten schatten? Een collectie Chinees porselein verkopen? Neem geheel vrijblijvend met ons contact op!