Chinees porselein uit de 19de eeuw zonder of met stempel

Laat uw Chinese vazen schatten. Contacteer ons voor schatting en verkoop: 0470/633457

Chinees porselein uit de Qing-dynastie (1644-1912) is bekend om zijn vakmanschap en verfijnde esthetiek. De Qing-dynastie was een periode van bloei voor de Chinese porseleinindustrie, waarin nieuwe technieken werden ontwikkeld en de productie en handel van porselein naar Europa en andere delen van de wereld werd uitgebreid.

Tijdens de Qing-dynastie werden verschillende stijlen van porselein geproduceerd, waaronder het beroemde blauw-witte porselein en het kleurrijke Famille Rose-porselein. Het blauw-witte porselein, gemaakt door het schilderen van kobaltblauwe pigmenten op wit porselein, was een voortzetting van de technieken uit de voorgaande dynastieën en bleef populair gedurende de hele Qing-dynastie.

Het Famille Rose-porselein, dat bekend staat om zijn heldere kleuren en complexe ontwerpen, werd geïntroduceerd in de vroege 18e eeuw en werd snel populair in China en daarbuiten. Andere stijlen van Qing-porselein omvatten Gele Glazuur-porselein, Celadon-porselein en Famille Verte-porselein.

Qing-dynastie porselein was niet alleen bekend om zijn esthetische kwaliteit, maar ook om zijn technische prestaties. De porseleinmakers van de Qing-dynastie waren in staat om porselein te produceren met dunne, gelijkmatige wanden en ingewikkelde vormen, zoals vazen met uitgebreide reliëfs.

Vanwege de hoge kwaliteit en de historische betekenis zijn Qing-dynastie porseleinstukken tot op de dag van vandaag zeer gewild bij verzamelaars en liefhebbers over de hele wereld.