Chinese beelden van de stergoden - in porselein of hout

Lao en de ster goden: Een verhaal uit de oude Chinese mythologie

De Chinese mythologie is rijk aan verhalen en legendes die ons iets kunnen leren over de geschiedenis en cultuur van het oude China. Een van de meest fascinerende verhalen is dat van Lao en de ster goden.

Lao, ook bekend als Laozi, is de grondlegger van het taoïsme, een filosofie die zich richt op het vinden van harmonie en balans in het leven. Volgens de legende was Lao een wijze oude man die werd vereerd als een goddelijke figuur door de mensen van China. Hij was echter niet geïnteresseerd in roem of aanbidding, maar in plaats daarvan was hij op zoek naar de waarheid en wijsheid die hem konden helpen de mysteries van het universum te begrijpen.

Op een dag besloot Lao om op reis te gaan naar de hemel, in de hoop de ster goden te ontmoeten en hun kennis te vergaren. Toen hij daar aankwam, werd hij hartelijk verwelkomd door de ster goden en kreeg hij toegang tot hun kennis van de kosmos.

Lao was verbaasd over de complexiteit en schoonheid van het universum en begon vragen te stellen over de aard van het leven en het doel van het bestaan. De ster goden waren blij met zijn interesse en begonnen hem te onderwijzen over de principes van de kosmos en de natuurlijke orde der dingen.

Lao was gefascineerd door hun kennis en begon deze principes toe te passen in zijn eigen leven. Hij realiseerde zich dat het vinden van harmonie en balans in het leven de sleutel was tot geluk en succes. Hij keerde terug naar de aarde en begon zijn filosofie van het taoïsme te verspreiden, waarbij hij de principes van de kosmos en de natuurlijke orde der dingen toepaste op het dagelijkse leven.

Vandaag de dag wordt Lao nog steeds vereerd als een goddelijke figuur in het taoïsme en zijn filosofie blijft een invloedrijke kracht in de Chinese cultuur en filosofie. De legende van Lao en de ster goden herinnert ons eraan dat de zoektocht naar kennis en wijsheid ons kan helpen om de mysteries van het universum te begrijpen en ons te leiden naar een leven van harmonie en balans.

Heeft u dergelijke beelden te koop? Bel ons op voor schatting en prijs: 0470/633457