Chinese vazen in cloisonné koper en brons

Uw Chinese vazen in cloisonné of koper en brons verkopen? Bel of mail ons! 0470/633457


Chinese cloisonné is een van de meest gevierde kunstvormen uit de Chinese cultuur. Het is een techniek die gebruikt wordt om decoratieve voorwerpen zoals vazen, borden en beelden te maken. De kunstvorm heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de Yuan-dynastie (1271-1368).

Cloisonné is een techniek waarbij metalen draden, meestal koper, worden gebogen en geplaatst om vakken te vormen op het oppervlak van een object. Deze vakken worden vervolgens gevuld met emaille, een gekleurd glasachtig poeder. Nadat het emaille in de vakken is geplaatst, wordt het object verhit in een oven. Hierdoor smelt het emaille en wordt het samengevoegd tot een glad en glanzend oppervlak. Het resultaat is een kleurrijk en vaak ingewikkeld patroon dat op het oppervlak van het object is geëmailleerd.

Chinese cloisonné was oorspronkelijk een techniek die werd ontwikkeld in het Midden-Oosten. De techniek werd vervolgens naar China gebracht via de Zijderoute. In China werd de techniek verfijnd en ontwikkeld tot een kunstvorm van wereldklasse. Cloisonné werd aanvankelijk gebruikt om religieuze objecten te maken, maar al snel werd het populair als decoratieve kunst.

Een van de kenmerken van Chinese cloisonné is het gebruik van heldere en levendige kleuren, die vaak worden gecombineerd met gouden accenten. De patronen die worden gebruikt in Chinese cloisonné zijn vaak afgeleid van de natuur, zoals bloemen, vogels en draken.

Chinese cloisonné was populair bij de keizers van de Qing-dynastie (1644-1912), die het vaak gebruikten om paleisdecoraties en geschenken te maken. Het werd ook gewaardeerd door de rijke elite van China en werd al snel geëxporteerd naar Europa en andere delen van de wereld.

Vandaag de dag wordt Chinese cloisonné nog steeds gemaakt door ambachtslieden in China. De techniek wordt nog steeds op dezelfde manier toegepast als in het verleden, met behulp van de handmatige technieken en gereedschappen van weleer. Chinese cloisonné blijft een gewilde kunstvorm vanwege de prachtige kleuren, ingewikkelde patronen en de rijke geschiedenis van de techniek.