De klasse van bronzen schouwgarnituren en klokken

Bronzen klokken en brons schouwgarnituren met bijpassen kandelaars blijven erg in trek bij een internationaal publiek. De meest bekende en gezochte bronzen klokken zijn de Franse 18de en 19de eeuwse pendules vaak vervaardigd in Frankrijk met Parijs als belangrijkste atelier.

De prijs van de ze klokken hangt van verschillende factoren af. Wie is de maker van de klok? Sommige horlogemakers waren heel erg bekend indertijd en maakten ontzetten dure en speciale klokken met heel bijzondere en ingewikkelde mechanismen.

Wat is de voorstelling van de klok? Sommige voorstellingen zijn erg zeldzaam zoals voorstelling uit Amerika die verwijzen naar plantages en voorstellingen van Afrikanen. Een belangrijke klokkenmaker hierbij is bijvoorbeeld Deverberie of Thonissen.

Maar ook minder bekende klokkenmakers zoals Japy Frères of Denière halen vlot hoge prijzen.
Decoratieve klokken die niet getekend zijn halen eveneens vlot hoge prijzen als ze bijzonder zijn qua grootte of voorstelling.

Hebt u een bronzen klok of bronzen schouwstuk te koop? Onze expert in oude Franse pendules kijkt deze graag na voor u en maakt u steeds een gratis en vrijblijvende schatting.

Mail of bel ons op: 0470/633457