De waarde van Kangxi porselein? Verkoop uw Chinees porselein aan een hoge prijs

Kangxi porselein is een type van porselein dat is geproduceerd tijdens de regering van de Kangxi keizer in China. Deze keizer regeerde van 1662 tot 1722 en was een van de meest bekwame en invloedrijke keizers van de Ming-dynastie. Kangxi porselein is bekend om zijn hoge kwaliteit, schoonheid en originaliteit.

Kangxi porselein werd geproduceerd in kilns in de stad Jingdezhen, die de belangrijkste centrum van porseleinproductie in China was. Het porselein werd gemaakt van kaolin, een specifieke soort klei, en werd geglazuurd met een dunne laag van witte of blauwe glazuur. De blauwe kleur werd verkregen door het toevoegen van kobalt.

Een van de kenmerken van Kangxi porselein is de diversiteit van de ontwerpen. Er waren vele verschillende ontwerpen, variërend van bloemmotieven tot landschappen en figuren. Veel van deze ontwerpen hadden een symbolische betekenis en werden gebruikt om rituele of ceremoniële doeleinden te dienen.

Kangxi porselein was zeer gewild in China en in het buitenland. Het werd geëxporteerd naar Europa, waar het werd bewonderd voor zijn schoonheid en kwaliteit. Veel van deze stukken zijn nu te vinden in musea over de hele wereld, waaronder het British Museum in Londen en het Metropolitan Museum of Art in New York.

In de moderne tijd, Kangxi porselein is nog steeds zeer gewild onder verzamelaars en kunstliefhebbers. Het wordt beschouwd als een van de hoogtepunten van Chinese keramische kunst en een belangrijk stuk van de wereldgeschiedenis.

In samenvatting, Kangxi porselein is een type van porselein dat is geproduceerd tijdens de regering van de Kangxi keizer in China, bekend om zijn hoge kwaliteit, schoonheid en originaliteit. De diversiteit van de ontwerpen, de symbolische betekenis en het feit dat het werd geëxporteerd naar Europa, maakt het nog steeds zeer gewild onder verzamelaars en kunstliefhebbers.
Heeft u Kangxi porselein te koop? Bel ons 0470/633457