Wij kopen uw Chinees Wucai porselein

Wucai porselein, ook wel bekend als "vijfkleuren" porselein, is een type Chinees porselein dat tijdens de Ming-dynastie werd geproduceerd en populair werd tijdens de daaropvolgende Qing-dynastie. Het porselein staat bekend om zijn opvallende kleurenpalet en gedetailleerde patronen, en wordt tot op de dag van vandaag gewaardeerd door verzamelaars en kunstliefhebbers over de hele wereld.

De term "wucai" betekent letterlijk "vijf kleuren" in het Chinees, maar het porselein kan eigenlijk tot zeven kleuren bevatten, waaronder blauw, rood, groen, geel, paars, zwart en oranje. De kleuren werden aangebracht met een speciale techniek waarbij de glazuur laag voor laag werd aangebracht, en elke laag werd afgevuurd voordat de volgende werd aangebracht. Dit proces zorgde voor een diepe, rijke kleur en een glanzende afwerking.

De patronen op wucai porselein zijn vaak geïnspireerd door de natuur, met afbeeldingen van vogels, bloemen, insecten en landschappen. Andere veelvoorkomende patronen zijn figuren uit de Chinese mythologie en religie, evenals scènes uit het dagelijks leven in China. De patronen werden vaak met de hand geschilderd door ambachtslieden, wat elk stuk uniek maakte.

Wucai porselein werd voornamelijk geproduceerd in de Jingdezhen-regio van China, die bekend staat om zijn hoge kwaliteit porseleinproductie. Tijdens de Ming-dynastie werd wucai porselein voornamelijk gebruikt voor dagelijks gebruik, zoals borden, kommen en vazen. Tijdens de Qing-dynastie werd het porselein echter meer een statussymbool en werden er luxueuzere stukken geproduceerd, zoals grote vazen en decoratieve schalen.

Een van de meest beroemde wucai-stukken is de "Peachbloom" vaas, die tijdens de vroege Qing-dynastie werd geproduceerd. Deze vaas heeft een unieke perzikkleurige glazuur met prachtige patronen in wucai-kleuren. De Peachbloom vaas wordt beschouwd als een van de meest waardevolle en gewilde stukken in de wereld van de Chinese keramiek.

Tegenwoordig zijn wucai porseleinstukken zeer gewild bij verzamelaars en kunstliefhebbers over de hele wereld. Veel musea hebben ook een uitgebreide collectie wucai porselein, waaronder het British Museum in Londen en het Metropolitan Museum of Art in New York.

Hoewel wucai porselein nog steeds wordt geproduceerd, is het vooral populair onder verzamelaars van antiek porselein. Door zijn prachtige kleurenpalet en gedetailleerde patronen blijft wucai porselein een belangrijk onderdeel van de Chinese keramische traditie en een geliefd stuk van kunst en geschiedenis.

Bel ons op voor schatting en verkoop: 0470/633457