Bronzen beelden verkopen, oude klokken en schouwgarnituren laten schatten


Ook voor deze antiek-klassiekers zit u bij Antiek RODIN goed!


bronzen beeld verkopen
Laat gratis en vrijblijvend vandaag nog de waarde bepalen van uw oude en antieke bronzen beelden (Auguste Moreau, Picault,...), antieke bronzen klokken, pendules en schouwgarnituren.


Antiek RODIN is steeds op zoek naar mooie bronzen beelden, antieke klokken, staande klokken,  pendules en mooie bronzen schouwgarnituren.


U bent in het bezit van een mooi bronzen of marmeren beeld, al dan niet getekend of gemerkt?


U bezit een prachtige antiek staande klok, pendule, schouw of mantelklok die niet langer in uw interieur past?


Aarzel niet en maak vandaag nog een afspraak met onze expert voor een vrijblijvende en gratis schatting!

Misschien bent u echt wel "Rijker dan u denkt"

Wij kopen alle kwaliteitsantiek en inboedels aan de hoogste prijs. Contacteer ons voor een vrijblijvende schatting van uw antiek. Van een schilderij verkopen tot een authentieke chinese vaas? Wij zijn benieuwd naar uw antiek!


Bronzen beelden Auguste, Mathurin en Hippolyte Moreau

De bronzen beelden van Auguste Moreau behoren tot enkele van de meest verfijnde en indrukwekkende kunstwerken van de 19e eeuw. Moreau was een Franse beeldhouwer die voornamelijk actief was tijdens de Belle Époque-periode van 1870 tot 1914. Hij was gespecialiseerd in het maken van bronzen beelden van elegante en gracieuze vrouwenfiguren, vaak met mythologische en allegorische motieven.

Moreau's stijl is sterk beïnvloed door de klassieke kunst en het neoclassicisme. Zijn beelden tonen vaak vrouwenfiguren in sierlijke en elegante poses, met fijne details en expressieve gezichtsuitdrukkingen. De figuren zijn ook vaak voorzien van accessoires en kledingstukken die een bepaalde symboliek of betekenis hebben, waardoor ze een diepere betekenis en context krijgen.

Een van de meest bekende werken van Moreau is het beeld "Fleur des Champs" (bloem van het veld), dat een jonge vrouw toont die in een veld van bloemen staat. Het beeld is een prachtig voorbeeld van de fijne details en het vakmanschap van Moreau, met delicate bloemblaadjes en elegante plooien in de jurk van de vrouw.

Een ander opmerkelijk werk van Moreau is het beeld "La Danse" (de dans), dat een dansende vrouw toont die wordt omringd door dieren en mythologische figuren. Het beeld toont de passie en beweging van de dans en de kracht van de natuur en de mythologie.

Naast zijn beelden van vrouwenfiguren, maakte Moreau ook bronzen beelden van dieren, zoals paarden en honden. Deze beelden zijn vaak realistisch en tonen de anatomie en het gedrag van het dier op een nauwkeurige en expressieve manier.

De bronzen beelden van Moreau zijn vandaag de dag nog steeds zeer gewild en worden tentoongesteld in musea over de hele wereld. Ze zijn een testament van het vakmanschap en de artistieke visie van Moreau en blijven een inspiratiebron voor kunstenaars en liefhebbers van kunst.