Chinese vaas laten schatten?

Expert in Chinees en Japans porselein

Wij zijn gespecialiseerd in de schatting en aankoop van Chinees porselein bij particulieren in heel Vlaanderen. Het herkennen van authentiek Chinees porselein is niet altijd makkelijk. Een overvloed van namaak (die vaak als authentiek werd verkocht) maakt het moeilijk om het kaf van het koren te onderscheiden. Hieronder ziet u een selectie van typisch authentiek Chinees porselein. Van links naar rechts:
- Een paar Chinese Kanton vazen in famille rose, 19de eeuw. deze typische vazen werden handgemaakt in China maar waren uitsluitend bestemd voor de Europese markt. Ze werden vaak omgebouwd tot lampen of voorzien van bronzen monturen.
- Een grote Chinese vaas met figuren en kalligrafische teksten op de rugzijde, de onderzijde voorzien van een rode vierkante stempel. Deze vaas dateert uit de jaren 1950-1970. 
- Een grote vierkante Chinese vaas met bloemen, vogels en landschappen. Dit soort vazen in "Qianjiang Cai" stijl is typisch voor de productie uit de jaren 1880-1940. De kleuren zijn zacht en de contouren van tekeningen en figuren zijn niet zo fijn afgelijnd.