Antiek RODIN: uw expert en aankoper van retro, vintage & design antiek


Retro, vintage en design objecten zijn helemaal in. Zijn ze eigenlijk ooit weggeweest?


Objecten uit de jaren 1950,1960, 1970 & 1980. Nog niet helemaal antiek maar toch sterk gegeerd!
Bij Antiek RODIN zijn we ook gespecialiseerd in meubels en interieur-en designobjecten uit die periode. Naast de design klassiekers hebben we ook interesse in volledige eetkamers.

Vintage objecten & design: het antiek van toekomstige generaties

Oude reclames, emailleborden en oude affiches: ook hiervoor kan u bij ons terecht.

Doorheen de jaren hebben we een grote kennis opgebouwd in oude emailleborden en oude affiches. U kan bij ons terecht met alle onderwerpen: publiciteit, toerisme,sport, oude kustaffiches, affiches van luchtvaartmaatschappijen zoals sabena, air france en klm... ook oude film affiches kan u aan ons verkopen!


Wij kopen uw design items van Maison Jansen. Neem met ons contact op!

Maison Jansen, opgericht in 1880 door Jean-Henri Jansen, staat wereldwijd bekend om zijn uitzonderlijke bijdrage aan de wereld van interieurdesign. Met een geschiedenis die zich uitstrekt over meer dan een eeuw, heeft het Franse huis een blijvende stempel gedrukt op de wereld van luxe interieurontwerpen. De ontwerpen van Maison Jansen worden gekenmerkt door tijdloze elegantie, verfijning en vakmanschap. Laten we eens kijken naar enkele van de meest opmerkelijke designstukken die het erfgoed van Maison Jansen hebben gevormd.

1. Guéridon Table

Een van de meest iconische stukken van Maison Jansen is de Guéridon Table. Deze tafel staat bekend om zijn verfijnde en delicate ontwerp, gekenmerkt door slanke poten en een elegante ronde vorm. De tafel is vaak vervaardigd van hoogwaardige materialen zoals gepolijst messing en marmer, wat bijdraagt aan de tijdloze uitstraling. De Guéridon Table past moeiteloos in verschillende interieurstijlen, van klassiek tot eigentijds.

2. Palm Tree Lamp

Een ander kenmerkend ontwerp van Maison Jansen is de Palm Tree Lamp. Deze opvallende lamp is geïnspireerd op de weelderigheid van tropische palmbomen en straalt een glamoureuze sfeer uit. De gedetailleerde metalen bladeren en de zorgvuldig vormgegeven stam maken van deze lamp een ware eyecatcher. De Palm Tree Lamp is een perfect voorbeeld van de creatieve flair en het vakmanschap dat Maison Jansen onderscheidt.

3. Fauteuil à la Reine

Maison Jansen heeft ook zijn stempel gedrukt op de wereld van meubelontwerp, en de Fauteuil à la Reine is daar een uitstekend voorbeeld van. Deze koninklijke fauteuil, met zijn elegante lijnen en verfijnde details, straalt grandeur en comfort uit. Het gebruik van hoogwaardige stoffering en houtsnijwerk getuigt van de aandacht voor detail die Maison Jansen kenmerkt.

4. Neoclassical Desk

De Neoclassical Desk van Maison Jansen belichaamt de verfijnde esthetiek van het neoclassicisme. Met strakke lijnen, verfijnde ornamenten en een tijdloos kleurenpalet past deze bureau perfect in zowel traditionele als eigentijdse kantooromgevingen. Het vakmanschap en de aandacht voor detail maken deze werkplek tot een waar kunstwerk.