De kenmerken van waardevolle chinese vazen uitgelegd: Waar let onze expert van Antiek RODIN in chinese vazen nu op bij het beoordelen van de waarde en de prijs van uw chinees porselein?


Kwaliteit boven alles

De maatstaf voor het bepalen van de waarde van uw chinees porselein is de kwaliteit van de beschildering! Allereerst is het ook daadwerkelijk handgeschilderd? En zoja, is het fijne kwaliteit?

Ouderdom speelt hierin een minder belangrijke rol. Zo kan 20eeuws chinees porselein uit de Republieke periode (1912-1949) dat van heel goede kwaliteit is, bijgevolg dus ook heel duur zijn.

Kleur of blauw-wit, "echt chinees" of Cantonees? Onze expert geeft u graag een deskundige uitleg.


Herkennen van Chinese vazen

Vorm, en size does matter!
Chinees porselein komt er in allerlei vormen. Iedereen kent wel de typische vazen die heel veel Vlaamse woonkamers sieren. Of de chinese borden en schotels die onderdeel maken van vele typische antiek pronk-en buffetkasten.
Maar chinees porselein komt uiteraard in 101 verschillende vormen en groottes. Zeldzame vormen en types herkennen is daarbij eveneens een belangrijk onderdeel van een correcte waardebepaling van uw porselein. En hier speelt ook de grootte van het stuk een grote rol. Want hoe groter het stuk, hoe waardevoller!


Chinese vaas verkopen!
Verkoop uw Chinese vazen

Steeds een hoge prijs

Wij betalen steeds een hoge prijs voor uw antieke en oude Chinese vazen. Neem vandaag nog met ons contact voor een waardebepaling!