Antiek RODIN helpt u de waarde van uw chinese vazen te bepalen. 


Maar hoe kan u nu eigenlijk "echt" chinees porselein herkennen?

We onderscheiden een aantal soorten (4) chinese vazen en porselein. Kort samengevat er is het "origineel" chinees porselein "de chinese taste", het Kantonees porselein, het zogenaamde Europees "Samson" Chinoiserie porselein en tot slot, het namaak porselein. We bespreken ze kort!


Het originele Chinees porselein, de "Chinese taste".

Kort gezegd: hieronder valt alle Chinees porselein bestemd voor de Chinese markt. Vaak werd het op een bepaald ogenblik in de tijd wel uitgevoerd naar het Westen. De 17de/18de eeuw was zo een ware bloeitijd voor het Chinees porselein met veel export naar Europa via de zeevaartroutes. Een bijzondere onderverdeling is het zogenaamde "export-porselein". Dit betreft Chinees porselein vervaardigd in China maar uitsluitend bestemd voor de Europese markt. Het is vaak geproduceerd in grote aantallen en komt veelvuldig voor in oudere collecties.
Ook in de 19de eeuw werd er veel "Chinese taste" porselein vervaardigd en uitgevoerd. 

Chinese vazen in blauw-wit

Blauwwitte chinese vazen met decor van vogels, bloemen, draken of tempelleeuwen zijn vaak vervaardigd in de 19de/begin 20ste eeuw.
Deze vazen zijn meestal niet gemerkt. Dit zogenaamd "celadon" porselein lijkt sterk op delfts aardewerk maar is 100% van chinese makelij.Wij kopen het originele "Chinese taste" porselein in alle kleuren en vormen aan een hoge prijs aan! Contacteer ons voor een waardebepaling van uw chinees porselein

Cantonese vazen

Kantonees of canton-porselein werd in hoofdzaak geproduceerd voor de Europese markt. Dit porselein vervaardigd in de laat 19de/begin 20ste eeuw werd naar Europa geexporteerd omdat dit hier sterk in de smaak viel. Het is vaak  pompeus met goud en overgedecoreerd. Helemaal naar de smaak van de betere burgerij die ze massaal importeerde in de 19de eeuw.>Antiek RODIN is koper van deze cantonese vazen. Neem contact met ons op.
Lees ook:
 de prijs bepalen van chinese vazen

Samson porselein
Edmé Samson stichtte in het 19de eeuwse Frankrijk een fabriek in porselein dat allerlei stijlen kopieerde. Het kopiëren en namaken van oude Chinese vazen was bijvoorbeeld een specialiteit van de fabriek.
Deze "namaak" Chinese vazen zijn