U bezit een chinese vaas met stempel of merkteken? Rode vierkante stempel of blauwe stempel? Contacteer de expert in chinees porselein: Antiek RODIN


Antieke chinese vazen herkennen en schatten blijft een vak apart. Gelukkig bent u bij onze antiek expert in chinees porselein aan het goede adres!

De specialiteit van Antiek RODIN is zonder twijfel chinese vazen en chinees porselein.


Hoe herkennen we antieke chinese vazen en porselein?

Merktekens, zegelmerken en stempel op chinees porselein

Chinese vazen en bij uitbreiding alle chinees porselein is vaak voorzien van een stempel, zegelmerk of merkteken. Dit is vaak aangebracht op de onderkant van het stuk. Maar wat betekenen die merktekens nu?


De stempel zegt (niet) veel

Merktekens op chinees porselein zijn vaak een verwijzing naar de periode of keizer waarin het stuk werd vervaardigd. De stempel kan dus uitsluitsel geven over de ouderdom van het stuk. Echter, vaak gebruikte men stempels uit oudere periodes op relatief jongere stukken. Met andere woorden. De stempel verwijzend naar een bepaalde keizer of regeerperiode komt niet overeen met de werkelijke ouderdom van het stuk.


Vaak ook niet gemerkt
Heel veel chinese vazen en chinees porselein zijn eenvoudig weg ook niet gemerkt. Er staat dus geen stempel of merkteken op het stuk. Toch kan uw stuk ook zonder stempel of merkteken van waarde en ouderdom zijn. Wederom geeft onze expert hier uitsluitsel!


Ook gesigneerd en gedateerd
Relatief "jonger" chinees porselein uit het eind van de 19de eeuw en de republiek periode (1912-1949) is vaak wel gesigneerd door de artiest en eveneens gedateerd. Dit gebeurde niet op de onderkant van de stukken maar meestal op het stuk zelf waar de beschildering werd aangebracht. Deze stukken zijn vaak interessant omdat ze tot op het jaartal van productie te dateren zijn.


Bent u in het bezit van chinese vazen met een rode of blauwe stempel? Uw chinees porselein is gemerkt met chinese tekens? Of er is helemaal niets terug te vinden? Antiek RODIN is uw expert voor uw chinees porselein. Laat vandaag nog uw porselein gratis taxeren!

Lees meer over onze werkwijze hier en neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende en gratis schatting. Wij kopen uiteraard ook alle soorten chinees porselein aan en ook alle andere kwalitatieve stukken antiek.


Waarde chinese vaas

Profiteer nu van hoge prijzen

Voor kwalitatieve chinese vazen en porselein mag u steeds rekenen op een hoge prijs. 19de eeuwse vazen (en vroeger) zijn nog altijd erg in trek. Conditie en staat blijft echter belangrijker dan ook. Ook koppels (vazen of borden in paar of tweevoud) blijven erg gezocht.

Expert in chinese vazen en porselein

Vraag een schatting aan van uw chinees porselein

Laat uw antiek chinees porselein taxeren. U wenst een antieke chinese vaas te verkopen? Neem met ons contact op!