Chinese vaas met of zonder stempel?

Chinese vazen en porselein komt er in alle maten en vormen, met of zonder merktekens. Enkel een expert ziet het verschil tussen een waardevolle Chinese vaas en een vaas voor de rommelmarkt. Wenst u vrijblijvend de waarde en prijs te kennen van uw chinese vaas? Neem met ons contact op!

Chinese vaas zonder stempel? Wat is de waarde?

In de wereld van kunst en antiek zijn Chinese vazen altijd al gewaardeerde en kostbare objecten geweest. Vaak wordt veel belang gehecht aan de aanwezigheid van een officiële stempel als een indicatie van authenticiteit en waarde. Echter, er bestaat een intrigerend fenomeen binnen deze verzamelwereld - dure Chinese vazen zonder stempel.

De afwezigheid van een stempel op een Chinese vaas kan in eerste instantie verontrustend lijken voor verzamelaars en kenners. Toch zijn er gevallen waarin deze ongemarkeerde vazen een mysterieuze aantrekkingskracht hebben en zelfs buitengewoon waardevol kunnen zijn.

Het ontbreken van een stempel op een Chinese vaas kan verschillende redenen hebben. Een van de meest voorkomende is dat de vaas afkomstig is uit een tijdperk waarin het gebruik van stempels niet zo wijdverspreid was, of het kan te maken hebben met de herkomst van de vaas. Sommige vazen werden vervaardigd in afgelegen ateliers waar het gebruik van stempels niet gebruikelijk was.

Een andere mogelijke verklaring voor het ontbreken van een stempel is dat de vaas mogelijk werd gemaakt door een gerenommeerde kunstenaar die bewust afstand nam van de conventie om zijn werk uniek te maken. Dit kan resulteren in een ongedateerde en ongetekende vaas die, in plaats van aan waarde in te boeten, juist in prijs stijgt vanwege zijn unieke en mysterieuze karakter.

Verzamelaars en experts benadrukken vaak het belang van andere factoren bij het bepalen van de authenticiteit en waarde van een Chinese vaas zonder stempel. Bijvoorbeeld, het materiaal waaruit de vaas is gemaakt, het vakmanschap, de artistieke stijl en de historische context kunnen allemaal aanwijzingen bieden over de oorsprong en waarde van het kunstwerk.

Het gebrek aan een stempel op een Chinese vaas kan ook een uitnodiging zijn voor verdere onderzoek en ontdekking. Restaurateurs en experts kunnen diepgaand onderzoek doen naar de stijl, de gebruikte materialen en technieken, en historische documenten raadplegen om de herkomst van de vaas vast te stellen.

Verzamelaars die openstaan voor het verkennen van deze mysterieuze en ongestempelde Chinese vazen kunnen beloond worden met unieke stukken die niet alleen een prachtige aanvulling zijn op hun collectie, maar ook een boeiend verhaal vertellen over de rijke geschiedenis van de Chinese kunst en ambacht.

Kortom, hoewel stempels vaak als waardevolle indicatoren worden beschouwd, moeten verzamelaars niet voorbijgaan aan de mogelijkheid van het ontdekken van schatten in de vorm van dure Chinese vazen zonder stempel. Het mysterie en de uniciteit van deze kunstwerken kunnen een diepgaande waardering bieden voor de complexiteit en diversiteit van de Chinese kunstgeschiedenis.


Chinese vaas zonder stempel? Ook deze vazen kunnen waardevol zijn! Uitleg van de expert in chinees porselein


Antiek RODIN is schatter en aankoper van authentiek chinees porselein (vazen, borden, schotels, theepotten, jardinieres,... noem maar op!

Vaak krijgen we de vraag, is mijn oud chinees porselein wel authentiek aangezien er geen stempel op de bodem of achterkant te zien is?
Kort geantwoord, ja dat kan wel eens best!

Vaak geen stempel op chinese vazen
Heel vaak tref je op oude chinese vazen of ander chinees porselein geen stempel aan. Dat is vaak het geval met stukken uit de 18de/19de eeuw. Denk hierbij bv aan het zogenaamde export-porselein uit de 18de eeuw en Cantonees porselein.

Alleen een expert ziet het verschil

U doet best een beroep op een expert voor uw porselein en aardewerk. Want ook al heeft uw stuk een stempel, dat geeft nog geen garantie op een authentiek en waardevol stuk. Zo is heel wat (namaak)porselein uit de 2de helft van de 20ste eeuw wel gemerkt met een stempel maar is het helemaal (nog niet) authentiek en waardevol.

Een foto brengt uitsluitsel
Vaak is een eenvoudige foto voldoende om uitsluitsel te brengen over de echtheid. Neem dan ook gerust met ons contact op voor een gratis schatting.

Verkoop aan een hoge prijs
Wenst u uiteindelijk over te gaan tot de verkoop van uw chinese vazen? Dan kan u bij ons rekenen op de beste prijs voor goede kwaliteit. Uw chinese vaas of bord zonder stempel? Vraag een schatting aan!

Hieronder vindt u alvast enkele voorbeelden van Chinese vazen zonder stempel die wel degelijk waardevol zijn en aan een hoge prijs zijn aangekocht door ons.Voor schatting en verkoop van Chinese vazen

Bel of mail ons. Of stuur ons foto's via WhatsApp