Chinese vaas met of zonder stempel?

Chinese vazen en porselein komt er in alle maten en vormen, met of zonder merktekens. Enkel een expert ziet het verschil tussen een waardevolle Chinese vaas en een vaas voor de rommelmarkt. Wenst u vrijblijvend de waarde en prijs te kennen van uw chinese vaas? Neem met ons contact op!

Chinese vaas zonder stempel? Ook deze vazen kunnen waardevol zijn! Uitleg van de expert in chinees porselein


Antiek RODIN is schatter en aankoper van authentiek chinees porselein (vazen, borden, schotels, theepotten, jardinieres,... noem maar op!

Vaak krijgen we de vraag, is mijn oud chinees porselein wel authentiek aangezien er geen stempel op de bodem of achterkant te zien is?
Kort geantwoord, ja dat kan wel eens best!

Vaak geen stempel op chinese vazen
Heel vaak tref je op oude chinese vazen of ander chinees porselein geen stempel aan. Dat is vaak het geval met stukken uit de 18de/19de eeuw. Denk hierbij bv aan het zogenaamde export-porselein uit de 18de eeuw en Cantonees porselein.

Alleen een expert ziet het verschil

U doet best een beroep op een expert voor uw porselein en aardewerk. Want ook al heeft uw stuk een stempel, dat geeft nog geen garantie op een authentiek en waardevol stuk. Zo is heel wat (namaak)porselein uit de 2de helft van de 20ste eeuw wel gemerkt met een stempel maar is het helemaal (nog niet) authentiek en waardevol.

Een foto brengt uitsluitsel
Vaak is een eenvoudige foto voldoende om uitsluitsel te brengen over de echtheid. Neem dan ook gerust met ons contact op voor een gratis schatting.

Verkoop aan een hoge prijs
Wenst u uiteindelijk over te gaan tot de verkoop van uw chinese vazen? Dan kan u bij ons rekenen op de beste prijs voor goede kwaliteit. Uw chinese vaas of bord zonder stempel? Vraag een schatting aan!

Hieronder vindt u alvast enkele voorbeelden van Chinese vazen zonder stempel die wel degelijk waardevol zijn en aan een hoge prijs zijn aangekocht door ons.Voor schatting en verkoop van Chinese vazen

Bel of mail ons. Of stuur ons foto's via WhatsApp