De waarde van Chinees Ming porselein

De waarde bepalen van authentieke chinese vazen en porselein is geen eenvoudige opdracht. Bent u in het bezit van chinese vazen en wenst u hiervan de waarde te laten bepalen? Contacteer ons voor een gratis schatting!

Ming vaas herkennen?Uw oude Ming-vaas verkopen? U bent bij Antiek RODIN aan het juiste adres!


U kan bij ons uw antieke chinese vazen en bij uitbreiding alle chinees porselein en antieke aziatica vrijblijvend laten schatten.



Lees ook: de kenmerken van authentiek chinese vazen

 

De Ming-dynastie (1368-1644) regeerde bijna drie eeuwen over China. Het Mingtijdperk wordt beschouwd als "een van de grootste periodes van ordelijke regering en sociale stabiliteit in de menselijke geschiedenis". Deze stabiliteit werd gerealiseerd door een sterk autocratisch bewind, ondersteund door een efficiënte bureaucratie van in de confuciaanse klassieken geschoolde ambtenaren (literaat-bestuurders). De Chinese bevolking verdrievoudigde in de Mingperiode, van circa 60 miljoen tot 150-200 miljoen mensen en het rijk kende een grote commerciële en culturele bloei.

Altijd al willen weten of die vaas op de kast een echte "Ming" periode vaas is? Van alle chinese dynastie is de Ming-dynastie veruit de meest bekende. Porselein uit deze periode is dan ook behoorlijk zeldzaam! Neem met ons contact op per mail of telefoon.