Hoe bepalen we de waarde van antiek?

Schatten op zolder 

U kent zeker en vast de verhalen van in de krant of televisie waarbij een oude chinese vaas die al jaren op de zolder stond te verstoffen een klein fortuin bleek waard te zijn.Het klopt dat bepaalde zeer waardevolle stukken zoals schilderijen, chinees porselein, bronzen beelden,...tientallen jaren verborgen kunnen zitten op een zolder of kelder vooraleer ze terug eens op de markt komen. Maar die verhalen zijn helaas uiterst zeldzaam en komen eigenlijk niet voor.
Vaak waren die stukken uit de mode geraakt en wanneer ze teruggevonden of herontdekt worden is er opeens heel veel vraag naar deze soort antiek of is de kunstenaar nu net heel populair.
Net zoals andere markten is ook de antiekhandel heel erg onderhevig aan modes en trends die de vraag en aanbod van bepaalde stukken bepalen.
Bij Antiek RODIN kunnen wij makkelijk het onderscheid maken tussen "Kunst en Kitsch". Het is dus steeds aan te raden uw antiquiteiten zoals chinese vazen, oude schilderijen, bronzen beelden, oude pendules,... door ons te laten nakijken!


Erg in trek: Chinees en Japans porselein

Grote vraag uit Azië

Er is momenteel een grote vraag uit Azië naar Oosters antiek (zoals porselein, beelden, schilderijen,...) Belangrijk hierbij is dat de objecten authentiek zien. Contacteer ons om uw Aziatisch antiek te laten schatten